Vrijblijvend 3 gratis zonnepanelen offertes

Offertes zonnepanelen vergelijken? Vraag direct gratis en vrijblijvende offerte zonnepanelen aan en vergelijk 3 specialisten die in jouw regio actief zijn!

Wierden, Overijssel, Netherlands, march 24th 2020, low angle close-up of two male workers standing on top of a residential building with orange roof tiles, mounting solar panels on a frame over the rooftiles - this form of renewable energy for house owners is gaining popularity, the total solar panel power production in the Netherlands in 2020 increased by more than 50% compared to 2019

Zonnepanelen laten plaatsen? Bespaar veel in uw portemonnee

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen door vakman?

Je huis verduurzamen met zonnepanelen verlaagt je energiekosten en het is goed voor het milieu. Je wilt uiteraard goed geïnformeerd zonnepanelen kopen en laten installeren. Maar er is zoveel informatie beschikbaar: wat zijn de belangrijkste onderwerpen? We zetten ze voor je op een rij en lichten ze kort uit:

  1. Voordelen
  2. Kosten
  3. Opbrengst & rendement
  4. Salderingsregeling
  5. Btw teruggave
  6. Subsidie
  7. Soorten
  8. Installatie

1. Voordelen zonnepanelen

  • Besparen op energierekening
  • Zelf groene stroom opwekken
  • Minder CO2-uitstoot
  • Stroom terugleveren + btw teruggave mogelijk
  • Hoger rendement dan spaarrekening

2. Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen in een investering. Ben je benieuwd naar de kosten? Prijzen vergelijken kan lastig zijn, omdat er veel verschil is qua prijs en vermogen. Zoek je de beste prijs-vermogen verhouding? Kijk dan naar de prijs per Wattpiek, zo kan je panelen met elkaar vergelijken.

3. Opbrengst & rendement

Naast de prijs zijn ook de opbrengst en het rendement van zonnepanelen belangrijk: wat leveren ze op en wanneer heb je jouw investering terugverdiend? Gemiddeld verdien je zonnepanelen na 7 tot 12 jaar terug, maar dit is afhankelijk van jouw situatie. Daarna maak je in feite gebruik van gratis energie.

4. Salderingsregeling

Met zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Deze stroom kan je gebruiken voor het huishouden of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Maar hoe werkt energie terugleveren en wat heeft de salderingsregeling hiermee te maken? Ontdek alles over terugleveren en salderen:

5. Btw teruggave

Als je zonnepanelen koopt, kan je de btw op de aanschaf en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Maar hoe werkt dit en waar moet je op letten? We leggen het je uit:

6. Subsidies

Zijn er zonnepaneel subsidies mogelijk in 2021? Welke regelingen zijn er voor particulieren of zakelijke gebruikers? Voor particulieren zijn er geen landelijke subsidies, maar gelukkig wel andere regelingen beschikbaar. Voor zakelijke gebruikers is wel subsidie mogelijk, net als een aantal andere regelingen. Bekijk alle mogelijkheden:

7. Soorten

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. De meest voorkomende zijn polykristallijn zonnepanelen (‘poly panelen’) en monokristallijn zonnepanelen (‘mono panelen’).

Poly panelen worden ook wel blauwe zonnepanelen genoemd. Monokristal zonnepanelen zijn daarentegen donkerblauwe of zwart van kleur. Benieuwd welke soorten er nog meer zijn?

Waarom Offerte Regelaar?

Subscribe

Als u uw energierekening wilt verlagen doet u er verstandig aan om uw huis zo goed mogelijk te isoleren. Lees meer